Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdei Zsoltot megfosztották vb-címétől

2010.01.23. 10:14
A veretlen magyar félnehézsúlyú ősszel nagy meccsen lett a cirkálósúly bajnoka, de a nagyobbak közül visszatér eredeti súlycsoportjába, így elveszítette meg nem védett övét.

Erdei Zsolt novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével megszerezte a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét, de az eredetileg félnehézsúlyú magyar nem akar a nagyobb súlyban maradni, így a Boksz Világtanács hivatalosan is megfosztotta címétől.

A profiboksz.hu híre szerint Erdei klubján, az Universum Box Promotionon keresztül hivatalosan is jelezte a WBC felé, hogy lemond cirkálósúlyú világbajnoki címéről, így az általa legyőzött olasz Giacobbe Fragomeni és a lengyel Krzysztóf Wlodarczyk között dől majd el, hogy ki lesz a cirkálósúly új világbajnoka.

"A félnehézsúly az én igazi súlycsoportom, egyelőre azonban az Universum nem ajánlott fel ebben a kategóriában meccslehetőséget nekem. Meglátjuk, mi lesz" - mondta múlt héten a félnehézsúlyban közel hat évig uralkodó magyar.

Lehet, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója korábbi félnehézsúlyú WBO-övéért lép szorítóba ismét, mivel az azt meccs nélkül megöröklő klubtársát, a német Jürgen Brähmert nemrég 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért.

A 31 eddigi profi mérkőzésén veretlen Erdei novemberi győzelmével az első magyar lett, aki két súlycsoportban is vb-övet szerzett, egyben ő a WBC első magyar bajnoka is.