Erdei Zsoltot megfosztották vb-címétől

2010.01.23. 10:14
A veretlen magyar félnehézsúlyú ősszel nagy meccsen lett a cirkálósúly bajnoka, de a nagyobbak közül visszatér eredeti súlycsoportjába, így elveszítette meg nem védett övét.

Erdei Zsolt novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével megszerezte a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét, de az eredetileg félnehézsúlyú magyar nem akar a nagyobb súlyban maradni, így a Boksz Világtanács hivatalosan is megfosztotta címétől.

A profiboksz.hu híre szerint Erdei klubján, az Universum Box Promotionon keresztül hivatalosan is jelezte a WBC felé, hogy lemond cirkálósúlyú világbajnoki címéről, így az általa legyőzött olasz Giacobbe Fragomeni és a lengyel Krzysztóf Wlodarczyk között dől majd el, hogy ki lesz a cirkálósúly új világbajnoka.

"A félnehézsúly az én igazi súlycsoportom, egyelőre azonban az Universum nem ajánlott fel ebben a kategóriában meccslehetőséget nekem. Meglátjuk, mi lesz" - mondta múlt héten a félnehézsúlyban közel hat évig uralkodó magyar.

Lehet, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója korábbi félnehézsúlyú WBO-övéért lép szorítóba ismét, mivel az azt meccs nélkül megöröklő klubtársát, a német Jürgen Brähmert nemrég 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért.

A 31 eddigi profi mérkőzésén veretlen Erdei novemberi győzelmével az első magyar lett, aki két súlycsoportban is vb-övet szerzett, egyben ő a WBC első magyar bajnoka is.