Mayweather: Megfőzöm a kis sárga tahót!

2010.09.06. 14:11
Az amerikai bokszoló beszólt Manny Pacquiaónak, rasszista megjegyzéseiért később elnézést kért, a filippínóra vonatkozó részeket nem vonta vissza.

A súlycsoportoktól függetlenül két legjobbnak tartott bokszoló meccsét egy éve szervezik, először Pacquiao nem akart belemenni a doppingellenőrzésbe, aztán Mayweather vonakodott.

A napokban Mayweather botrányos, rasszista megjegyzéseket tett Pacquiaóra, az amerikai ilyeneket mondott a filippínóról: "Megfőzöm azt a kis sárga tahót"; "Szét kell rúgni a törpicsek seggét, és összefőzni némi rostonsült kutyahússal"; "Ezt a seggfejt Emmanuelnek hívják, kamuneve van"; "Senkinek nem kell engem ettől a törpétől félteni. Szétrúgom a picsáját, majd csináltatok magamnak ezzel a seggfejjel némi sushit és főtt rizst."; "Pacquiao még angolul sem tud. Így nem is látott olyan szerződést, ami ne tetszene neki."; "Ez a seggagyú két céggel is szerződésben áll (Top Rank és GBP). Itt van a Nike, akikkel leszerződött, jó szar pénzért. Hogy lehet valaki ekkora marha?".

Pacquiao nem kommentálta a felvételt, szerinte az önmagáért beszél, írja a profiboksz.hu.

Mayweather nem sokkal ezután elnézést kért rasszista szavaiért: "Bocsánatot kérek mindazért, ami történt. Mindenkitől elnézést kérek, megjegyzéseimnek volt egyfajta rasszista fennhangja. Nincs bennem fajutálat, én mindenkit szeretek. Vannak muszlim, zsidó barátaim is, Puerto Ricó-iak, dominikaiak, fehérek: nem számít. Az én szívemben csak szeretet van az emberek iránt. Mindenkitől, akit megbántottam, elnézést kérek. Csupán szórakoztam, nem úgy értettem a dolgokat, ahogy mondtam" - mondta Mayweather.

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao

Az amerikai kitért Pacquiaóra is, tőle nem kért elnézést: "Manny Pacquiao azt hiszi, ő a legjobb, én viszont tudom magamról, ez a különbség. Azt akarom, higgyen benne, hogy győzhet ellenem. Mind a 41 eddigi ellenfelem úgy gondolta, nyerni fog, aztán mégsem úgy lett."

Ha a hangzatos nyilatkozatok helyett összejönne a mérkőzés, végre eldőlhetne, melyikük a jobb, egyúttal a világ legjobbja.