8. súlycsoportjában lehet világelső Pacquiao

2010.09.01. 17:03
November közepén nagyváltósúlyú címmeccsen bokszol a világklasszis, ha nyer, újabb rekordot állít fel.

Világrekordot állíthat fel Manny Pacquiao, ha november 13-án Dallasban legyőzi Antonio Margaritót nagyváltósúlyú világbajnoki címmeccsen.

A fülöp-szigeteki bokszoló eddig hét súlycsoportban volt világelső - igaz ebből ötöt ismert el hivatalosan valamelyik bokszvilágszervezet - újabb győzelmével Oscar De La Hoyát érheti utol, aki hat kategóriában lett világbajnok nagy szövetségnél. Margaritóval a Boksz Világtanács (WBC) övéért mérkőznek.

Pacquiao ellenfelének is sokat hozhat a meccs, a mexikói “ijuani tornádó” egyéves eltiltásából tér vissza, sikerével tisztázhatja magát:  2009. januárjában a Shane Mosley elleni mérkőzésen tiltott, keményebb ütéseket biztosító bandázst használt volna a kesztyűjében, de az ellenőrök még a mérkőzés előtt észrevették a csalást. Rendes kesztyűvel Mosley kiütéssel győzött a nyolcadik menetben, Margarito állította, nem tudta, milyen bandázst kapott edzőjétő.

Pacquiao szerint hazudik: “Maga tekerte be a kezét, és azt állítja, nem tudja, mivel? Persze, hogy tudja”. Pacquiao nem hiszi, hogy megváltozott volna Margarito, ezért szeretné, ha a mérkőzés előtt az ő emberei is bemehetnének az öltözőjébe bandázsát ellenőrizni.

Margarito kiütést ígér a címmeccsre, a fizikális adottságok mellette szólnak, és ezt Pacquiao is tudja: “Erősebb és magasabb is, mint én, nagyon kell figyelnem rá, és a stílusát meg kell tanulnom”.

Pacquiao novemberi győzelmével még egy címet a magáénak tudhat majd, hivatalban lévő országgyűési képviselőként szerezheti meg az övet - ilyen sem volt még -, májusban a fillipínó kongresszus tagjává választották.