Erdei a kútba is beleugrana, ha kérném

2010.11.03. 15:23
Idősebb Balzsay Károly két hónapja edzi a mindenre elszánt félnehézsúlyút az amerikai meccsre, a magas, csapkodó, sokat fejelő kenyai ellen.

Erdei Zsolt remek formában várja a kellemetlen, borzasztó stílusú Samson Onyango elleni, november 20-i nyolcmenetes mérkőzést.

„Több felvételt is megnéztünk a kenyai meccseiről. Hát, szörnyű stílusa van - mondta idősebb Balzsay Károly, aki szombaton utazik el Erdeivel az Egyesült Államokba. - Magas, csapkodó, ráadásul nagyon vigyázni kell, mert könnyen lefejelhet, ezt külön mondtam is Zsoltnak, vigyázzon, nehogy megsérüljön.”

A korábbi szövetségi kapitány szerint Erdeinek nem lesz problémája a kenyaival. A veretlen félnehézsúlyú két hónapja edz Balzsay segítségével a KSI-ben, szerinte Erdeivel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkiismeretes, néha úgy kell visszafogni, eddig minden a tervek szerint alakult. A jövő heti, már az Egyesült Államokban végzendő munka lesz a felkészülés legfontosabb része, ekkor kell majd finomítani, élesíteni.

„Eddig is jó kapcsolatban voltunk, de ez a pár hét még jobban összekovácsolt minket. Úgy érzem, ha azt kérném Zsolttól, a kútba is beugrana.”

Az Atlantic Cityben Balzsay ott lesz ring sarkában, ő adja majd az utasításokat. Hogy a meccs után is együtt dolgoznak-e, még nem tudni: „Ez nem szimpátia kérdése, a meccs eldönti, milyen volt a közös munkánk.”

Erdei közel hat évig volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka, 31 eddigi mérkőzését megnyerte.  Legutóbb tavaly novemberben 21-én bokszolt, akkor pontozással legyőzte az olasz Gicaobbe Fragomenit, és megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét, melyet később nem védett meg.