Elsőre viccesnek tűnt Erdei Amerikában

2010.10.20. 17:40
Ha november 20-i meccse jól sikerül, még kettőt kaphat Amerikában Erdei Zsolt, nem könnyű az érvényesülés, de nem lehetetlen. Német menedzsere is hosszan beszélt a körülményekről a szerdai sajtótájékoztatón.

A hibátlan mérleggel, 31 győztes meccsel álló Erdei Zsolt profi pályafutása elején - 2001-ben és 2002-ben - bokszolt már Amerikában, utána Európában ért a csúcsra 2004 elején, amikor a mexikói Julio Cesar Gonzálezt verte pontozással, imponáló teljesítménnyel.

A várt címegyesítésben az Universum nem volt igazán érdekelt, ebben közrejátszott a 2008-as gazdasági világválság is. Erdei nem emésztette magát azon, hogy nem a beígért nagy nevekkel bokszolt, bár annyit azért megjegyzett: ami Fragomeni ellen kijött belőle tavaly, a nagy verekedés a hajrában, akár korábban is kijöhetett volna.

Az Universumtól ismert szakember, Christoph Hawerkamp állt mellé, mert bízik tehetségében, mentalitásában, és nem utolsó sorban erejében, ezért viszi most az amerikai piacra bokszolni.

"Nagyon hosszú tárgyalások előzték meg a szerződéskötést, a négy legfontosabb promóterrel tárgyaltunk. Akivel végül megállapodtunk, Lou di Bella kezdettől fogva nagyon nyitott és kedves volt. A megegyezés gyors volt, a részletek tisztázása aztán majdnem két hétig tartott" - jelentette ki Erdei menedzsere, Hawerkamp.

"Ott kezdjük, ahol érdemes. Atlantic Cityben értelemszerűen még nem az övé a címmeccs, de egy fontos gálán fontos felhozó meccset kap. Az HBO is közvetíti, az a cél, hogy máskor is komoly csatornákon legyen látható."

"Először viccesnek is tűnhetett, hogy kimegy egy magyar és egy német Amerikába, azt gondolják, ott akarnak bokszolni, kitűnni. A második benyomás az volt, hogy van itt egy értékes és veretlen bokszoló, egy jó harcos, aki sohasem adja fel" - mesélt az előzményekről Hawerkamp.

Elmondta, Amerikában tartanak is az európai bokszolóktól, mert technikailag rendben vannak, de így is sokkal nehezebb őket eladni.

"Nem olyan a viselkedése, mint az amerikaiaké, Zsolt jó gyerek, nem az utcáról érkezett. A mostani meccsekkel fel kell építeni, be kell vezetni őt a piacra. A kinti magyar szervezetek segítségére is számítunk."

"Pár kedvező meccs után, előéletének, veretlen múltjának tudatában hamarosan akár dollármilliókért is verekedhet. Természetesen a legnagyobbakkal, Hopkinsszal, Clouddal, Tarverrel és a többiekkel. A jelenlegi pénzügyi feltételekről nem beszélnék” – összegzett Hawerkamp.

Erdei Atlantic City-ben november 20-án a kenyai Samson Onyangóval bokszol.