Erdei Zsolt 2011-ben visszavonul

2010.09.16. 10:25
A veretlen félnehézsúlyú újra edz, hét kilót fogyott, Erdei még 2-3 meccset tervez az Egyesült Államokban.

Még két-három meccset tervez, 2011-ben biztosan visszavonul Erdei Zsolt, a WBO félnehéz- és a WBC cirkálósúlyú világbajnoka az RTL Klub Fókusz című műsorában beszélt terveiről.

A 36 éves, 31 profi meccsén veretlen, New Yorkból nemrég hazatérő bokszoló újra elmondta, nem címekben, hanem nagy nevekben gondolkozik, Roy Jones Jr., Bernard Hopkins, Jean Pascal, Tavoris Cloud, vagy Glen Johnson ellen is szívesen kiállna. Benne van, hogy kikap, a legjobbak ellen ez elfogadható, de természetesen győzni akar.

"Most így ebben az állapotomban, ha abbahagyom, nagy hiányérzet lett volna bennem, úgy érzem, nagyon sok minden maradt bennem, ami még nem jött a felszínre. Ezért döntöttem a folytatás mellett."

Erdei már edz, hét kilót fogyott, a közeljövőben magaslati edzőtábort tervez, ahova a családja is elkíséri. Reméli, még idén kiderül, hogy kivel és mikor bokszolhat az Egyesült Államokban.

Erdei nemrég tanácsadói szerződést kötött Greg Leonnal, aki többek között menedzserként segíti a nagyközépsúlyú szupertornában is versenyző Allan Greent. Jövő héten ismét New Yorkba repül egy promóterrel tárgyalni, van esély rá, hogy akkor már szerződést írhat alá.