Erdei Zsolt a Rosszat akarja

2011.02.03. 11:27
A magyar világbajnok a félnehézsúly korábbi legjobbjával, Chad Dawsonnal kötné le következő meccsét. Ez a WBC-n is múlik, mert Dawson csak akkor szabad, ha Hopkins és Pascal újra világbajnoki címért bokszol.

Dawson-nak már van lekötött meccse Jean Pascallal, de úgy tűnik, azt el kell halasztani, a WBC Pascalt egy Hopkins elleni mérkőzésre kötelezheti. A Pascal és Hopkins decemberben bokszoltak a WBC-övért, a meccs furcsa körülmények között döntetlennel zárult, ezért rendelhetik el az újrajátszást.

Ha ez történik, Dawson szabaddá válik: "Ha nem kapja meg a Pascal elleni visszavágót, Erdei vele akar bokszolni legközelebb. Szerintem hatalmas küzdelem lenne, amit Erdei meg is tudna nyerni" - mondta Lou DiBella, Erdei amerikai promótere a boxingscene.com-nak.

Erdei korábban kijelentette, mindenképpen szeretne bokszolni Hopkins-szal is, a 46 éves Hóhér ígéretet is tett, hogy majd megmérkőzik Erdeivel. Ez még nehezen fog összejönni, Erdei egyelőre nincs olyan pozicíóban, hogy a legnagyobbakkal bokszoljon.

Korábban az is megjelent, hogy Erdei március 12-én a spanyol Gabriel Campillóval küzd a WBA  félnehézsúlyú világbajnoki övéért a New York-i Madison Square Gardenben, a meccset végül nem kötötték le.

Dawson (29-1, 17 KO) Erdei egyik legnehezebb ellenfele lehet. Az amerikait a harmadik, Erdeit a kilencedik helyre sorolják az egyesített világranglistán. A fordított alapállású, Bad becenevű bokszoló nagyon gyors, okosan támadja végig a meneteket, sok ritmusváltással felőrli az ellenfeleit. Erdeinél jobb fizikumú, magassága és karhosszúsága is előny. Dawson is elkapható, tavaly éppen Jean Pascaltól kapott ki.