Garay legyőzője várhat Erdeire a nyáron

2011.03.28. 10:06

A veretlen félnehézsúlyú, de jelenleg világbajnoki cím nélküli Erdei Zsolt április tizenhatodikán bokszol legközelebb, akkori ellenfele egyelőre nem ismert. Menedzsere, Lou di Bella a Berto-Ortiz gálát szervezi arra a hétvégére, a magyar csak egy nyolcmenetes felhozó meccset kap.

Június negyedikén már komolyabb összecsapás várhat rá a profiboksz.hu szerint, az amerikai Chris Henryvel mérkőzhet, utóbbi menedzsmentje ezt a meccset már meg is erősítette.

A 30 éves Henry két nagy szervezet (WBC, IBF) világranglistáján jobb pozícióban van, mint a 37 éves Erdei, a WBA-nál viszont nincs az első tizenötben, ahol Madár a harmadik. A WBO-rangsort pedig Erdei vezeti.

Henry legutóbbi meccsén már az első menetben kiütötte az argentin Hugo Hernan Garayt – vele megszenvedett Erdei kétszer is -, két veresége van. A román Diaconu ellen címmeccsen kapott ki pontozással 2008-ban, tavaly Yusaf Mack ugyan csak tizenkét menet után verte.

Az Erdei-Henry összecsapás győztese hivatalos kihívója lehetne az IBF világbajnokának, ez a pozíció betöltetlen, Tavoris Cloud már rég ellenfélre vár.