Lehet, húsz évig rosszul csináltunk valamit

2011.06.22. 19:47

A veretlen félnehézsúlyú ökölvívó, Erdei Zsolt a Digisport Reggeli Start című műsorának vendége volt. Most is megerősítette: újjászületett, mióta Klink Zoltán vette át erőnléti edzései irányítását, ennek köszönhetően volt négy év után újra kiütéses győzelme: Byron Mitchell a 6. menetben terült el.

„Egy métert nem futottam, de rengeteget lépcsőztem, és azokat az izmokat erősítettük meg, amikre a ringben szükség van. Zoga emberséges volt, ha kellett, kicsavarta a pólómból az izzadságot, ha látta rajtam, hogy rosszul aludtam, mérsékelte az adagokat. Tíz évig voltam az Universumnál, de a meccsek után mindig azt éreztem, még nem hoztam ki magamból mindent. Zoga ezt a hiányt tüntette el. Pedig először egyszerű focistagyereknek néztem, aki testépítéssel is foglakozott. Nem is hittem el neki, hogy szarul csinálunk valamit. Te mit magyarázol? - gondoltam magamban. Fritz Sduneknek volt számtalan világbajnoka, csak tudja, mit csinál. Aztán mégis esélyt adtam neki, és jól tettem”.

A testét húszévesnek érzi, és lehet, hogy húsz éven át rosszul csinált valamit. Mostani teljesítményével iszonyú magasra tette a mércét, de nem bánja, mert ha fizikálisan bírja, akkor még kihozza magából, ami benne rekedt eddig.

Rossz körülmények között, 45 fokban, nagy párában edzett Philadelphiában, a környéket és az embereket látva a taxis is elkomorult. „Kivívtam a tekintélyüket. Első nap szúrósan néztek rám, a második nap már köszöntek, amikor megvertem valakit a kesztyűzésnél, a harmadik nap után, amikor megint megvertem pár srácot, már azt is megkérdezték, hogy vagyok, a vállamat veregették.”

Következő meccsén szeretné, ha már egy világbajnoki öv lenne a tét, nem zárta ki, hogy a kazah Bejbut Sumenov lesz az ellenfél, de nagy álma továbbra is Bernard Hopkins, akit úriembernek, fantasztikus palinak tart. „Vele már címegyesítés lenne. Ezek egyelőre csak álmok, de álmodni szabad, nem?”.