Elhunyt Joe Frazier, a legnagyobbak egyike

2011.11.08. 08:37

Hatvanhét éves korában elhunyt Joe Frazier korábbi nehézsúlyú amerikai ökölvívó világbajnok, aki Muhammad Alival vívott legendás mérkőzéseivel beírta magát a sportág halhatatlanjai közé. 

Fraziert hétfőn Philadelphiában érte a halál, egy hónappal azután, hogy májrákot állapítottak meg nála - közölte a sportoló családja.

Frazier 1964-ben olimpiai bajnoki címet szerzett, 1970-1973 között ő volt a nehézsúlyú világbajnok.

Pályafutása csúcsán, a 70-es években háromszor is megmérkőzött Muhammad Alival, az összecsapások közül egyet ő, kettőt ellenfele nyert meg.

"A világ egy nagy bajnokot veszített el - nyilatkozta Ali. - Mindig tisztelettel és csodálattal fogok emlékezni rá. Sokat gondolok a családjára és a barátaira, kitartást kívánok nekik ezekben a nehéz pillanatokban."

Patrick Sandusky, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) kommunikációs vezetője twitter-bejegyzésében így fogalmazott: "Az USOC minden dolgozóját szomorúsággal tölti el a legendás olimpiai bajnok halála."

Floyd Mayweather, a WBC veretlen váltósúlyú világbajnoka is részvétét nyilvánította. "Őszinte részvétem a legendás Joe Frazier családjának" - írta twitter-oldalán a jelenkor egyik legjobb ökölvívója.