Nekünk már nem lesz klasszikus meccsünk

2011.11.10. 12:50 Módosítva: 2011.11.10. 12:52

A WBC negyvenéves nehézsúlyú világbajnoka, Vitalij Klicsko a Bildnek arról beszélt, sem neki, sem az öccsének nem lesz olyan emlékezetes meccse, mint Fraziernek volt Ali ellen.

„Harminc-negyven év után is tudják a szurkolók, mi történt azokon az összecsapásokon, nekem ilyen nem lesz. Túlságosan domináljuk a súlycsoportot. Csak akkor lehetne klasszikus meccsünk, ha egymás ellen lépünk ringbe az öcsémmel, de ismételten elnézést kérek az összes szurkolónktól, ezt nem fogjuk megtenni édesanyánk miatt. Így jobb híján várunk egy erős kihívóra, akivel akár többször össze lehet csapat, hogy kiderüljön, melyikünk a jobb. Szavakban sosincs hiány, de a ringben aztán nem történik semmi, akkor már nem olyan erősek a kihívók. Elég csak Haye-re gondolni. Erről azonban nem mi tehetünk.”

Vitalij Klicskónak Lennox Lewis ellen lehetett volna egy több felvonásos, emlékezetes meccse, de az angol visszavonult 2003-ban.

Klicsko a pontozóbíróknál vezetett hat menet után ezen a meccsen, de szétszakadt a szeme, hatvan öltéssel kellett összevarrni az arcát.

Vlagyimir Klicsko december 10-én védi meg legközelebb a címét Jean-Marc Mormeck ellen, nem várható, hogy folytatása lesz, mert óriási a különbség a két öklöző közt.