Csábi nemzetközi bűnszervezet tagja volt

2011.12.01. 08:16

A Blikk információi szerint három országon ívelt át az a bűnszervezet, amelyet két héttel ezelőtt lelepleztek a NAV nyomozói, a pénzügyi nyomozók együttműködtek a román és a szlovák kollégáikkal is. Nem kizárt, hogy az ügyben a két szomszédos országban is lesznek letartóztatások, mivel voltak ott is segítői annak a bűncselekménynek, amelyben gyanúsított Csábi Bettina is.

A gyanú szerint a harmadrendű gyanúsított, P. Hajnalka cége egy szlovák vállalat megbízásából vásárolt Romániában gabonát, amit papíron utaztattak, vagyis értékesítettek különböző országokon keresztül. Így mentesültek az áfa befizetése alól. A gabonát valójában Magyarországon hozták forgalomba, ebben működött közre a gyanú szerint a bokszolónő és volt férje, K. István.

"Az ügyben érintett M. Tamás, Sz. Attila, H. Zsolt, és K. László is. Minden gyanúsítottnak más és más szerepe volt az ügyben a nyomozók szerint. Mivel azt gyanítják, hogy bűnszervezetként működtek, a büntetés akár 20 év is lehet" – nyilatkozta az egyik férfi védőügyvédje.

A világbajnok bokszolónőt és társait múlt kedden vették őrizetbe. A nyomozók az egész országban több tucatnyi helyszínen tartottak egyszerre házkutatásokat, faggattak ki gyanúsítottakat, tanúkat. Lefoglaltak 40 millió forintnyi készpénzt, és három nagyértékű gépjárművet.  • Tippek
  • Csok