Erdei és Pascal két csirke

2012.02.23. 14:12

Kanadai lapértesülések szerint Erdei Zsolt április 14-én bokszolhatna a félnehézsúlyú WBO-világbajnok Jean Pascallal. A meccsről hivatalos bejelentést még nem tettek, de a Pascal elleni meccsre vágyó Iszmail Szillah már mindkét bokszolónak beszólt.

Szillah már korábban is bokszolt volna Pascallal, de akkor elmaradt a meccs. Menedzsere, Ivaylo Gotzev azóta azt hirdeti, mindenki menekül bokszolója elől. Pascal mellett most Erdeit is gyalázta.

„Pascal minden alkalommal valami kibaszott ürügyet talált, végig megvezetett, átvert minket. A WBC zöld utat adott nekünk, hogy a győztes első számú kihívó lesz, amitől tele lett Pascal gatyája, mert rájött, nem kerülhet el minket. Ő nem akart bokszolni velünk, amire bizonyíték, hogy a 37 éves Erdeit választotta. Erdei nem rossz bunyós, de nem is nagy klasszis. Nem egy Iszmail Szillah, nem is ugyanabban a ligában játszanak. Senki nem akar Szillahhal bokszolni, mert félnek tőle” - idézi a menedzsert a monokli.com.

A pound4pound.com szakírója, William Trillo Erdeit külön megemlítette Gotzevnek, hogy utoljára akkor hallottak róla, amikor lemondta a Cloud-meccset.

„Pontosan ez az, amit csinált. Úgyhogy ezután két csirke küzdelmét fogjuk látni. Ez a két csirke, Pascal és Erdei, majd összecsapnak, de a győztesnek szembe kell néznie Szillahhal” – jelentette ki a menedzser, aki azt szeretné a WBC-nél elérni, hogy Szillah meccs nélkül kötelező kihívó lehessen.

Szillahnak azonban még várnia kell, a fightnews.com értesülései szerint a Showtime televíziós társaság nem támogatja, hogy Pascal Erdeivel álljon ki. Erdeinek sem biztos, hogy feküdne az időpont, hosszú felkészülésekre van általában szüksége, bár január végén azt mondta, 12 hét alatt csúcsformába lendülhet, és áprilisra kész lehet bármelyik világbajnok ellen.

Erdei szilveszterkor bokszolhatott volna az IBF-bajnok Tavoris Clouddal, de sérülés miatt lemondta a meccset. Ellenfele szerint nem mert kiállni.