Három kiütés pusztította el Amir Khant

2012.07.15. 11:59

Danny Garcia megőrizte hibátlan mérlegét, a kisváltósúlyú címmérkőzésen legyőzte az esélyesebbnek tartott brit Amir Khant, ezzel megszerezte a WBA és WBC világbajnoki övét is. Khanra háromszor számolt a bíró, majd a negyedik menetben beszüntette a mérkőzést.

Khan jól kezdte a mérkőzést, irányította a küzdelmet, beugrásaival és gyors háromütéses kombinációval meghátrálásra késztette Garciát. A pontozók is így látták, 10-9-re mindkét menetet neki adták. A második menetben ráadásul felrepedt Garcia szemöldöke is. Nem tudni, ez hozott-e változást, de az amerikai a harmadik menetben változtatott a stílusán. Egyre többet bombázott testre, próbálta megbontani Khan védekezését. A brit ellentámadásba ment át, továbbra is széles ütésekkel és kombinációkkal operált. A fejét azonban szabadon hagyta és a menet végén Garcia egy óriási bal horoggal jól szúrt közbe, és leterítette ellenfelét.

A bíró rászámolt Khanra, de az tudta folytatni. Az ütést azonban nem sikerült kihevernie, mert a negyedik menet elején fejre ismét beszedett két erős jobbost, számolás következett, de Khan jelezte nincs semmi baja. Folyamatosan jött előre, párszor el is találta Garciát, de ellenfelének pontosabbak voltak az ütései, jobb horgok záporoztak Khan fejére. Majd egy bal horog-jobb horog kombináció után ismét földre került a brit, és a mérkőzésvezető már nem engedte ki a sarokból.

Garcia 24. győzelmét ünnepelhette, profiként még nem kapott ki, és ez volt a 15. KO-ja.