Csalódott vagyok, hogy nem üthettem ki

2012.09.09. 10:50

Vitalij Klicsko könnyed boksszal védte meg kilencedszer is a WBC nehézsúlyú övét, a moszkvai címmeccsen a német Manuel Charrnak esélye sem volt a 41 éves, visszavonulását fontolgató ukrán ellen.


2012-09-08 Vitali Klitschko vs Manuel Charr by sweetboxing2

Az idősebb Klicsko technikai és fizikai fölénye az első perctől érvényesült, és egy jó ütéssel a negyedik menetben végett is vetett a meccsnek. Egy erős balhorogtól felszakadt Charr szemöldöke, a mérkőzésvezető hívta a ringorvost, aki beszüntette a mérkőzést, mivel a vérzést nem lehetett elállítani, és még egy perc volt a menet végéig. A németet leléptették, ezzel elvesztette veretlenségét.

„Csalódott vagyok, hogy nem jutottam el az igazi kiütésig - mondta Klicsko a meccs után az orosz televíziónak. - Mindketten folytatni akartuk, de sajnos az orvos így döntött.”

A mérkőzést Klicsko technikai KO-val nyerte, ez pályafutásának 45. profi győzelme. Charr - aki a leléptetést nehezen viselte, hisztizett és ünnepeltette magát - 21 győzelemmel, veretlenül érkezett Moszkvába, rekordja most leromlott, de még szerencsésnek is nevezheti magát, mert a nagy verést megúszta.