Haye: Vitalij hat menetet sem bírna velem

2012.09.10. 11:12

Vitalij Klicsko szombaton 45. győzelmét megszerezve megverte Manuel Charrt. A ukrán parlamentbe készülő 41 éves nehézsúlyú visszavonulna, már csak egy nagy mérkőzést tervez, valószínűleg David Haye-jel küzd majd, 2013 elején, Kijevben.

Haye már meg is kezdte a szájkaratét a bajnok ellen: „Klicsko szégyellje magát, nagyon rossz teljesítményt nyújtott. Sok hibát és rést láttam a fedezékében, biztos vagyok benne, hogy ellenem még a hatodik menetig sem jut el."

„Meg akarom győzni őt, hogy eddig csak egy meghatározó mérkőzése volt, Lennox Lewis ellen, de azt is elbukta. Habár hosszú a győzelmi sorozata, egyik ellenfele sem olyan volt, akivel izgalmas vagy legalább szórakoztató meccset vívott volna. Szombaton is olyan ellenfele volt, akiről sosem hallottam, sehol egy főcím róla. Ha valaki vissza akar vonulni, vonuljon vissza egy nagy meccsel."

Haye Vlagyimir Klicskóval már bokszolt, a fialabb fivértől pontozásos vereséget szenvedett tavaly júliusban.

Klicsko október 28-án az ukrajnai választásokon indul, az ellenzéki UDAR párt vezetőjeként politizál. A mérkőzés után egyből Kijevbe utazott, hogy részt vegyen a kampány előkészítésében. A bokszot egyelőre hanyagolja, később tervezi bejelenteni, mi lesz karrierjével.

Az is befolyásolja döntését, bejut-e az ukrán parlamentbe, sokáig azonban már biztosan nem lesz a ringben. „41 éves vagyok, de még mindig bokszolok, a természetet azonban nem lehet becsapni, hamarosan a szögre akasztom a kesztyűimet. Visszatérek Kijevbe, és minden erőmet a választási kampányra összpontosítom. Gondolom, az ökölvívás sok rajongóját elkeserítem ezzel, de utat kell engednem a fiataloknak. Amint meghozom a döntést, bejelentem a nyilvánosság előtt". Megjegyezte, sohasem gondolta, hogy profi ökölvívó karrierje ilyen sokáig fog tartani.