Rémhír volt, Erdei Zsolt nem vonul vissza

2012.10.03. 14:29

Kedden elterjedt a hír, hogy Erdei Zsolt visszavonul. A két súlycsoportban is profi világbajnok bokszoló vendégelőadóként felszólalt egy nem sporttémájú konferencián a Kongresszusi Központban, a zártkörű céges rendezvényen arra hivatkozott, hogy az utolsó két meccse sérülés miatt elmaradt, ő pedig már 38 éves, írja a gépnarancs.hu.

Hangsúlyozta, hogy tudni kell, mikor érkezett el az idő abbahagyni. Egy dologhoz ért igazán, ezért tervei szerint boksziskolát üzemeltet majd Óbudán, ahová gyerekeket és felnőtteket is vár.

Pálfai Károly, Erdei sajtóügyeit intéző menedzser szerint félreértés volt az egész, a bokszoló már aznap este jelezte neki, hogy félreérthetően fogalmazott, és bár az a lehetőség sem zárható ki teljesen, de nincs szó visszavonulásról.

„Az egészséges Erdeinek ellenfelet várunk, de Zsolt jelen pillanatban nem egészséges. Novemberben, decemberben derülhet ki, hogy kivel bokszol, a meccs mindenképpen Amerikában lesz, hiszen a promótere amerikai."

„Ez a félreértés abból lett, hogy Zsolt úgy érzi, ha már a bokszban nincs lehetősége, inkább visszavonul, gyerekekkel foglalkozik. Még bármi történhet, sok függ a felépülésétől és attól, milyen ellenfelet sikerül találni neki, a rangon alulit nem vállalja. Az biztos, hogy hivatalos döntés még nincs."

Pálfai elmondta, ha Erdei visszavonulását kell bejelenteni, az nem egy zárt körű rendezvényen történik majd meg, hanem nyilvános sajtótájékoztatón.

Erdei legutóbb szeptember 29-én bokszolt volna, de az Isaac Chilemba elleni mérkőzése elmaradt, mert a veretlen magyar félnehézsúlyú edzés közben megsérült, egy rossz szögben bekapott ütés eltörte két bordáját.