Mayweather ellenfele fegyverrel akart repülőre szállni

2013.03.29. 13:37

Egy időre őrizetbe került az amerikai Robert Guerrero, a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoka a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután fegyvert akart felvinni magával egy repülőgépre.

A helyi kerületi ügyész elmondása szerint Guerrerót akkor vették őrizetbe, amikor a reptéren az egyik jegyellenőrnek megmutatta zárt fegyvertáskáját. Ebben egy 40-es kaliberű töltetlen kézifegyver volt, aminek tartására a bokszoló Kaliforniában kapott engedélyt, ám a szabályok szerint New Yorkba nem vihette volna magával.

A 30 éves sportolót később elengedték, de május 14-én meg kell jelennie a bíróság előtt. Amennyiben bűnösnek találják tiltott fegyverviselésben, akár négy év börtönbüntetést is kaphat.

A bokszoló azzal védekezik: őt korábban arról tájékoztatták hivatalos helyekről, hogy magával viheti fegyverét, ám csak töltetlenül, zárt táskában, s be kell mutatnia az ellenőrző pontokon.

Guerrero a Floyd Mayweather Jr. elleni, május 4-én sorra kerülő címmeccsének népszerűsítése céljából járt New Yorkban, ahonnan az eset után nem sokkal Las Vegasba, a meccs színhelyére repült.