Ha Klicsko üt, mintha Trabi esne a fejedre

2013.05.01. 09:11

Vlagyimir Klicsko szombati címvédése előtt az ukrán nehézsúlyú bajnokot egy 80 ezer eurós tesztre vitte el a legnagyobb német bulvárlap, a Bild. Autós töréstesztekhez használt próbababán szerették volna lemérni, ha Klicsko meglendíti a jobb kezét, a becsapódáskor milyen erők szabadulnak el.

Az eredmény természetesen sokkoló, mintha betonnak ütközne a rivális, vagy még pontosabban mintha egy Trabant esne a fejére, írja a cikk szerzője.

Klicsko ütésénél a becsapódás ereje ugyanis 700 kiló.

A viszonyításhoz kis totalcaros segítséget kaptunk: kétszer akkora erő szabadul el egy Klicsko-ütésnél, mintha egy korszerű autóban, hetvenes tempónál, bekötve, frontálisan ütközik a sofőr feje. Brutális.

Az olasz kihívónak, Francesco Pianetának ezt kell kiállnia a mannheimi meccsen, ahol nem ő a favorit, és vélhetően nemcsak egyszer sorozza meg az ukrán jobbja.

A hívő katolikus bokszolónál még 2009-ben diagnosztizáltak hererákot, azóta felépült. Edzőpartnere is lett Klicskónak, aki csak annyit mondott a meccs előtt, hogy ezúttal is uralni akarja az ütközetet.

„Biztosan nem fogom lebecsülni Pianetát, aki már élete legnagyobb küzdelmét megnyerte” – idézte őt a Bild. Pianeta viszont azt emelte ki, hogy ő is balkezes, csakúgy, mint Klicsko egyik, tíz évvel ezelőtti legyőzője, Corrie Sanders.