Azt hittem, padlót fog, de tovább bokszolt

2012.11.11. 11:07
Mariusz Wach végigbírta a 12 menetet Vlagyimir Klicsko ellen, de az ukrán egyhangú pontozással védte meg világbajnoki öveit szombat este.

A hamburgi O2 Arenában 15 ezer néző, telt ház előtt megvívott címmeccsen Klicsko az első gongtól az utolsóig fölényben volt a nála négy centivel magasabb (202 centi) és két kilóval nehezebb (113,8 kiló) lengyellel szemben. A nyolcadik menetben szinte odaszögezte a kötelekhez, de kiütni nem tudta a végig keményen küzdő Wachot.

„Kemény küzdelem volt, Mariusz rengeteg ütést kapott. Azt hittem, padlót fog, de tovább harcolt" - mondta Klicsko a meccs után.

Pár nehéz pillanata az ukránnak is volt. „Az ötödik menetben egy jobbcsapottal megfogott, de kijöttem belőle."

A 36 éves, ifjabb Klicsko egyhangú pontozással (120:107, 120:107, 119:109) győzött, hat és fél éve világbajnok, mérlege 59 győzelem, 3 vereség.

Vlagyimir, aki a WBO, az IBF, az IBO és a WBA világszervezeteknél is címvédő a nehézsúlyban, a meccs előtti sajtótájékoztatóján október végén elhunyt mentorának, a világbajnokok sorát kinevelő Emanuel Steward amerikai edzőnek ajánlotta - akkor még csak remélt - győzelmét.