Klicsko KO-zta Pianetát

2013.05.05. 00:05 Módosítva: 2013.05.05. 07:37
Vlagyimir Klicsko megvédte világbajnoki címét, miután Mannheimben egy eddig veretlen olaszt, Francesco Pianetát a hatodik menetben padlóra küldte.

A 37 éves Vlagyimir Klicsko nyolc éve őrzi világbajnoki címét, szombaton Németországban, Mannheimben egy eddig veretlen olasz ellen megvédte WBA/WBO/IBF címeit.

A show-műsorok összes elemét felvonultató bevonulás és bemutatás után óvatosan közeledtek egymáshoz, Klicsko kinyújtott bal kezével tartotta távol az olaszt, aki Klicsko közelébe érve azonnal ráfogott az ukránra.

Pianeta először a harmadik menetben ütötte meg komolyabban Klicskót, kétszer is sikerült ballal eltalálnia a fél fejjel magasabb ukránt. De mindez nem jelentett veszélyt a címvédőre, aki uralta a menetet.

A negyedik menettől kezdve azonban már lehetősége sem nagyon volt Pianetának Klicskót megütni, ebben a menetben az olasz kétszer is padlóra került, először még a saját lendületétől, aztán a fedezéke között egy komoly jobbegyenes után. Ernest Sharif vezetőbíró hatot számolt rá.

Az ötödik menetben az olasz igyekezett minél távolabb maradni Klicskótól, aki lassan követte, nem tűnt úgy, hogy gyorsan véget akar vetni a mérkőzésnek, olykor lassú bal kézzel követte az olasz árnyékát. Egy bal horogtól azonban megint  az olasz került a földre, és ekkor nem is tűnt úgy, hogy bír még egy menetet. A vezetőbíró 8-at számolt rá, majd az utolsó másodpercekre hagyta, hogy gyakori fogással vészelje át az utolsó másodperceket.

A hatodik menetben Klicsko el is döntötte a meccset, egy jobb-bal kombináció után Pianeta térdre rogyott, és már nem is kelt fel kilencig, a vezetőbíró nem engedte tovább folytatódni az egyoldalú küzdelmet. Klicsko ezzel megszerezte a 60. győzelmét a 62 mérkőzéséből, amelyből 52-t KO-val nyert. Pianeta eredménye: 30 meccsen, 28 győzelem, 15 KO.