Mayweathert lehetetlen legyőzni

2014.05.04. 08:45

Floyd Mayweather (46-0) és Marcos Maidana (35-4) magyar idő szerint vasárnap hajnalban bokszolt Las Vegasban telt ház előtt a MGM arénában. Mayweather folytatta zseniális karrierjét, de ez az éjszaka az egyik legnehezebb volt egész életében.

A beszámolók szerint az argentin rettentő agresszíven meccselt végig, végül a pontosság döntött Mayweather javára, így 16 268 néző előtt, váltósúlyban a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoka lett.

A mérkőzés

Floyd Mayweather a Profiboksz beszámolója szerint már másfél perc után a „kötelekhez szorulva kénytelen volt a védekezésre koncentrálni. Kevés ütés talált ugyan Maidana részéről, de folyamatos verekedéssel próbálta letenni a névjegyét. A második menetben Floyd kissé kezdeményezőbbé vált, de Maidana ismét verekedésre próbálta fordítani a találkozót (...) Floyd sebességét kihasználva szorgosan gyűjtötte a találatokat és kívülről irányította a sokkal aktívabb Maidanát. A 4. menetben egy vétlen fejelést követően Floyd jobb szeme felszakadt és láthatóan zavarta a szemébe folyó vér. Sok dulakodás és kisebb szabálytalanságok tördelték a meneteket és a közönség számára egyre nehezebben értékelhető ütközet volt kialakulóban. Mayweather továbbra is próbált irányítani és sokkal pontosabb találtaival elvitte a meneteket, de Maidana kellemetlen verekedő stílusa megnehezítette a dolgát.

Olyannyira, hogy a 6. menet leteltével az egyik pontozónál 2 ponttal Maidana vezetett. A nehezen pontozható meccsen egyik fél sem tudott nagyobb fölényt kialakítani (...) Maidana nem tanúsított túl sok tiszteletet Floyd felé és aktívabb maradt a kései menetekre is, bár komoly találatokkal továbbra is adós maradt. A záró menetekben Floyd pontosabb tudott lenni.”

A meccset két pontozónál Mayweather nyerte, Burt Clements (117-111) és Dave Moretti (116-112), de Michael Pernick 114-114-et számolt. Érdekesség, hogy Mayweather 426-ból 230-szor eltalálta ellenfelét, ami 54 százalékos eredmény, ezzel szemben Maidana 858-ből csak 221-szer, ez 26 százalékos hatékonyságnak felelt meg.

A 37 éves Mayweather a meccsel legalább 32 millió dollárt keresett, 30 éves ellenfele 1,5 millióval, továbbá az argentin tévés közvetítési jogokból befolyt összeggel lett gazdagabb.

Szintén az éjszaka meccselt az új súlycsoportba lépő Amir Khan, aki 12 menet után, egyhangú pontozással, 117-106, 119-104, 119-104 arányban legyőzte Luis Collazót.