Elcsalt meccs után nem fogadta el a bronzérmet

2014.10.02. 00:15

Az Ázsiai Játékokon egy újabb eredményhirdetés fulladt botrányba. A női 60 kilós bokszolóknál az indiai Sarita Devi nem volt hajlandó átvenni a bronzérmét, mert úgy érezte, elcsalták az elődöntőjét, a döntőben lett volna helye.

Az incshoni Ázsiai Játékokon Devi a hazai közönség támogatását élvező dél-koreai Park Dzsinával (Park Jina) mérkőzött.

A beszámolók szerint az első menet nagyon szoros volt, de aztán egyre nagyobb fölénybe került az indiai bokszoló. A meccs végére Park már alig állt a lábán. A bírók azonban nem így értékelték a meccset: náluk mindhárom menetet a koreai nyerte, és ezzel a döntőbe juttatták. Ott már nem nyerhetett, a második helyen végzett.

Nem fogadta el a bronzérmet, mert elcsalták a meccsét

Devi azonban nem tudott belenyugodni az igazságtalanságba. Sírva állt a dobogóra. Nem hagyta, hogy a nyakába akasszák a bronzérmet. Azt kézbe fogta, majd átsétált a dobogó másik oldalára, és kézfogás után, Park nyakába akasztotta. Ekkor még nem volt vége a műsornak, Devinek megpróbálta visszaadni a koreai, de nem volt megbocsátás, az érem a győztes himnusza alatt a dobogón maradt.

„Úgy éreztem, hogy nem fogadhatom el ezt az érmet, mert én döntőt érdemeltem. Nem érdekel, ha bármilyen büntetést kapok ezért" – mondta a ceremónia után.

Devi mindent megpróbált, hogy döntőbe kerüljön, de érthetetlen módon az Indiai Olimpiai Bizottság nem nyújtott neki segítséget, egy újságírótól kért kölcsön, hogy befizesse az óvási díjat.

A meccs után Devi férje is jelenetet rendezett. „Megölitek a bokszot" kiáltással mászott be a ringbe, és kérte számon a bírókat. A rendezők még a rendőröket is behívták, hogy eltávolítsák a ringből.

Nem Devi volt az egyetlen, akit a bírók ütöttek el a jobb szerepléstől, az indiai Devendro Singh és a mongol Tugstsogt Nyambayar' ellen is dél-koreai versenyzőt hoztak ki győztesnek, hiába voltak jobbak náluk.