Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Mindkét nehézsúlyú és a bíró is padlón

2015.01.18. 13:37

Deontay Wilder egyhangú pontozással megverte Bermane Stivernét a WBC világbajnoki címmeccsén, és ezzel 2007 óta először szerzett újra egyesült államokbeli bokszoló vb-övet.

A WBC-ben Shannon Briggs 2006-ban lett világbajnok, de utána Vitalij Klicsko évei következtek. 2012-es visszavonulásáig egyeduralkodó volt. A betöltetlen címért Stiverne Chris Arreolát győzte le, de nem sikerült megvédenie címét.

Wilder remek mérleggel érkezett a címmeccsre, mind a 32 meccsét KO-val nyerte. A jól mutató statisztikát sokan csak az ügyes menedzselésnek és ellenfélválasztsának tudták be, de a Wilder szombaton éjszaka bebizonyította, hogy valóban sokra hivatott.

Bár mindkét bokszoló remek ütőerővel rendelkezik, meglepetésre lement mind a 12 menet. Wilder korábban négymenetesnél egyik meccsét sem húzta túl, most kétszer annyit talált, mint Stiverne. A haiti bokszoló jól állta az ütéseket, de a meccs végére már túl fáradt volt ahhoz, hogy kiüsse a sokat mozgó ellenfelét, hiába prób.ákozott

A meccsen azért voltak vicces jelenetek is, a második menet heves küzdelmében mindkét bokszoló és a mérkőzésvezető is a padlóra került.

Az amerikaiak örömét fokozza, hogy az amatőrök között 2008-ban olimpiai bronzérmet szerző bokszoló éppen Muhammad Ali születésnapján lett nehézsúlyú világbajnok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!