Klicsko legközelebb már a BL-ben bokszolhat

2017.03.11. 08:42

Ötvenmillió dolláros díjalappal szeptemberben elindul az ökölvívó Bajnokok Ligája a Muhammad Ali Trófeáért, írja a német Bild.

Két, egyelőre még nem kijelölt súlycsoportban választanak ki a nagy szervezetektől függetlenül nyolc öklözőt – nyilván világbajnokokat –, akik egyenes kieséses rendszerben csatáznak majd a legjobbnak járó címért.

Az eddigi címegyesítési gyakorlatot válthatná ki ez a rendszer, választ kaphatnának a rajongók, ki az abszolút legjobb. Igaz, a részletek még nem tisztázottak, sok múlna a sorsoláson, melyik két sportoló legyen a két első helyen kiemelt, akik értelemszerűen csak a fináléban találkozhatnának.

A döntőre 2018 májusában kerülne sor, a svájci Comosa lenne a bonyolítója, a cég már megegyezett a világ egyik legnagyobb bokszolójának családjával a névhasználatról.

Mivel még mindig a nehézsúly az egyik legérdekesebb kategória, szinte biztosan megállapodnak a legjobbakkal, vagyis Vlagyimir Klicsko is ott lehet ebben a rendszerben. Az ukrán nehézsúlyú egyébként legközelebb április 29-én lép ringbe, Anthony Joshua lesz az ellenfele. 90 ezer nézőt várnak a Wembley-be.

A Bild arról ír, hogy ennek a visszavágója akár már a boksz-BL-ben is megtörténhet.