Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Fury: Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam

2016.10.05. 10:41

Mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, aki a Rolling Stone magazinnak beszélt mentális problémájáról.

Az MTI által szemlézett interjúban a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 28 éves bajnoka azt mondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, és a gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

„Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha leiszom magam” - nyilatkozta Fury, aki állítása szerint október elseje, azaz múlt szombat óta tiszta. - „Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó.”

Fury tavaly novemberben nagy meglepetésre legyőzte Vlagyimr Klicskót, ám az idén előbb a júliusra kiírt visszavágót mondta le sérülés miatt, majd két hete az október 29-re tervezett összecsapástól lépett vissza meg nem nevezett egészségi gondjai miatt. A múlt héten aztán az ESPN amerikai sportcsatorna hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint kokain nyomaira bukkantak a bokszoló egyik mintájában, aki ezért nem állhat ki a Klicsko elleni csatára.

A profik között százszázalékos mérleggel álló Fury (25 győzelem, 18 KO) ezek után hétfőn botrányos hangvételű twitter-bejegyzésben jelentette be visszavonulását, néhány órával később viszont visszavonta azt.

Fury mostani interjújában azt is elismerte, hogy hosszú ideje egyáltalán nem is edz, így semmiképpen nem tudott volna októberben bokszolni Klicskóval.

A Rolling Stone újságírója rákérdezett tavalyi doppingesetére is – a Brit Doppingellenes Ügynökség az év elején eljárást indított ellene egy 2015-ös pozitív minta miatt, de Fury tagadta a vádakat, szerinte eltiltották volna, ha valóban pozitív mintát adott volna.