Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szellő tökéletesnek érzi a felkészülését Erdei legyőzője ellen

2018.02.12. 19:29

Tökéletesen felkészülten várja az orosz Gyenyisz Gracsov elleni pénteki összecsapást Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka.

Ilyen hosszú, összesen 13 hetes felkészülésem még soha nem volt, és minden eddiginél több menet sparring van bennem. Tökéletesen felkészültem a mérkőzésre

– mondta. Hozzátette, szeretné befejezni a mérkőzést az első adandó alkalommal, de ha arra van szükség, gond nélkül végigbokszolja a tíz menetet. Szellő úgy fogalmazott, Gracsov kiváló bunyós, azonban „a mostani formám alapján nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, ami neki kedvezne".

A cirkálósúlyú párharcra már vasárnap Budapestre érkezett az Egyesült Államokban élő 35 éves Gracsov, aki 2013 márciusában – meglehetősen vitatott körülmények között – győzte le az addig veretlen Erdeit. Megpróbáltak összehozni egy visszavágót is Gracsovval, de nem jött össze.

Az orosz bokszoló – aki eddigi profi karrierje során 16 győzelme mellett öt vereséget szenvedett és egy döntetlen ért el – Szellő Imrét jó, tapasztalt bunyósnak tartja, azonban véleménye szerint ő maga erősebb és gyorsabb.

A nyilvános, hivatalos mérlegelésre a budapesti Aréna Plazában lesz a rendezvény előtti napon, csütörtökön 17.30-kor, írja az MTI. A főmérkőzésen túl további hét összecsapást láthat majd a közönség, és ezek közül három is címmérkőzés lesz a budakalászi sportcsarnokban.