Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az év bokszmeccsére 13 milliárd forintot dobtak be

2018.04.26. 11:11

Ötvenmillió dollárt (közel 13 milliárd forint) dobott fel Deontay Wilder és menedzsmentje, hogy összejöjjön az év bokszmeccse, amin a két nehézsúlyú KO-király, Wilder és Anthony Joshua a négy nagy szervezet világbajnoki övéért küzdene meg.

Az amerikai Wilder a WBC világbajnoka, hibátlan mérlege van, eddigi 40 meccséből 39-et KO-val nyert, igaz nem túl sok klasszissal bunyózott eddig, de Luis Ortiz vagy Bermane Stiverne kiütése azért meggyőző teljesítmény.

Deontay Wilder
Deontay Wilder

A Vlagyimir Klicsko megverésével ismertté vált Joshuának még nincs ilyen hosszú eredménylistája, de ő sem kapott még ki profiként, és a huszonegy közül csak egy meccse nem KO-val ért véget. Nála van az IBF, a WBA és a WBO öve.

Wilder videóüzenetben hívta ki Joshuát, ugyanakkor egy emailt is küldött a brit bokszoló menedzsmentjének. Joshua képviselője, Eddie Hearn azt mondta, akkor gondolkodnak el a kihíváson, ha látják, tényleg létezik az ötvenmillió dollár. 

Shelly Finkel, Wilder menedszere az ESPN-nek nyilatkozta, hogy valóban ajánlatot tettek, szeptember és december között szeretnék megrendezni a meccset egy Wilder által választott helyszínen.