Fury előbb Wilderrel bokszol, csak utána Joshuával

2021.05.24. 14:10
Mindketten aláírták a szerződést, így július 24-én, Las Vegasban harmadszor is összecsaphat a Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és a korábbi övtulajdonos, az amerikai Deontay Wilder – írja az MTI.

Az ESPN beszámolója szerint a felek megállapodása egyben is jelenti, hogy csak a tervezettnél később rendezhetik meg Fury és a további három fontos szervezet – az IBF, a WBA és a WBO – vb-övét birtokló, szintén brit Anthony Joshua Szaúd-Arábiába tervezett csatáját a profi nehézsúly egyesített világbajnoki címéért, amelynek nemrég bejelentett dátuma augusztus 14. volt.

Fury és Wilder 2018 decemberében mérkőzött először egymással, küzdelmük döntetlennel zárult. Második meccsükön, tavaly februárban a brit kiütötte az amerikait, megszerezve a WBC övét. A 32 éves Fury profi karrierjében harminc győzelmet és egy döntetlent számlál, míg a 34 esztendős Wildernek 42 sikere mellett egy döntetlenje és egy veresége van.

„Wilder egy idióta, aki ismét meg fogja kapni a büntetését. Szétverem megint, utána jöhet Anthony Joshua is. Neki nagy a szája, de üres a beszéde. Még idén találkozni fogok vele is, de előbb Deontay Wilder következik, akit kiütök, és utána azonnal ezzel a másik fickóval fogok foglalkozni" – nyilatkozta Fury.  • Tippek
  • Lakáshitel