Az elnök és az elnökség is távozik a Magyar Ökölvívó Szakszövetség éléről

2023.10.10. 18:10
Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak, jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

A szervezetet január óta irányító Kurtucz újraindul az elnöki posztért, a rendkívüli tisztújító közgyűlésre pedig november 18-án kerül sor – adta hírül az MTI.

„A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Kurtucz Csaba ezúton tájékoztatja a sportág képviselőit, a sajtó munkatársait és az ökölvívás kedvelőit, hogy a 2023. október 10-i rendkívüli elnökségi ülésen az Elnökség tagjai, az Ellenőrző Testület tagjai, valamint a Szakszövetség elnöke lemondtak tisztségükről. Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket, hogy 2023. november 18-án a Szakszövetség tisztújító közgyűlést tart, melynek napirendi pontjai az elnök, az elnökségi tagok és az Ellenőrző Testület tagjainak megválasztása. Ezzel együtt tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2023. október 14-i rendkívüli közgyűlést az elnök visszavonta, így az nem kerül megtartásra” – olvasható a MÖSZ közleményében.