Kovács Kokó István ringbe száll: indul az ökölvívó-szövetség elnöki székéért

2023.11.13. 07:47
November 18-án várhatóan megválasztják a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) új elnökét és elnökségét. Kovács „Kokó” István az rtl.hu-nak azt mondta, hogy elindul az elnöki székért. Így tesz a szervezet korábbi vezetője, Kurtucz Csaba is.

A MÖSZ korábbi elnöke, valamint az elnökség között annyira elmérgesedett a helyzet, hogy mindenki benyújtotta a lemondását, a részletekről ebben a cikkben írtunk.

Kovács Kokó István saját indulásáról azt mondta, több elismert szakembert is meg tudott győzni arról, hogy támogassák őt, és térjenek vissza a bokszéletbe. Az egykori ökölvívó jelenleg a Boksz Világszervezet európai szekcióját vezeti, korábban pedig a nemzetközi amatőr szövetség (AIBA) főtitkára volt, tehát jelentős tapasztalattal bír a szervezetvezetés területén.

Az rtl.hu forrásai szerint a pénzügyi gazdálkodást érintő botrány ellenére is van sansz arra, hogy újra Kurtucz Csabát válasszák meg elnöknek, ugyanis a tagság nagyon örült az előző elnökség távozásának, a korábbi vezető pedig azzal kampányol, hogy megtisztulást hoz a szervezet életébe.

Kurtucz Csaba most arra a kérdésre sem kívánt válaszolni, hogy felállítottak-e jelölőbizottságot a közgyűlési elnökválasztás alkalmából. A testület egyik fontos feladata az lenne, hogy megállapítsa, a jelöltek megfelelnek-e a szükséges feltételeknek.

Ha nincs jelölőbizottság, és a közgyűlés legalább kétharmada támogatja a javaslatot, akkor a helyszínen lévők közül lehet elnököt és elnökségi tagokat választani, viszont ebben az esetben érdemi előszűrésre nem lesz lehetőség, hívták fel a figyelmet a korábbi elnök kritikusai.