Youtuber pojácából világbajnoki kihívó, ez a KO minden pénzt megért

GettyImages-1203109888
2023.12.16. 12:09
Jake Pault most már kéretik komolyan venni. A 26 éves youtuber péntek éjjel az első menetben egy borzalmas felütéssel KO-zta élete első igazi profi bokszoló ellenfelét, Andre Augustot, és ennek örömére rögtön be is jelentette, hogy megcélozta a cirkálósúlyú világbajnoki övet. Addig azonban egy kicsit kirándul az MMA-ba...

Jake Paul már tíz évvel ezelőtt belevetette magát az influenszerlétbe, amikor talán még nem is ismerték ezt a szót. Az első lépéseket a Vine nevű, rövid életű videómegosztón tette meg, fölöttébb sikeresen, hiszen hónapok alatt 5,3 millió követőt és kétmilliárd letöltést halmozott fel. Aztán 2014-ben átnyergelt a YouTube-ra, ahol gőzerővel felpörgött a karrierje. 

Annyira sikeres volt, hogy 2016-ban a Disney Channel felkérte szereplőnek a Bizaardvark című sorozatába, ami nálunk is ment. Egy évre rá azonban kilépett a szériából, aztán kiderült, hogy nem kilépett, hanem kirúgták, mert olyan botrányos bulikat rendezett az otthonában, hogy a szomszédok följelentették a rendőrségen.

Első bokszmérkőzését 2018. augusztus 25-én vívta a KSI nevű rapper Deji nevű öccsével, és bár betörték az orrát, végül pontozással győzött.

Ez az összecsapás még inkább a mi Sztárboxunkra emlékeztetett, bár nem más volt a ringszpíker, mint a szakma óriása, Michael Buffer. Aztán gyorsan kiderült, Paul komolyan veszi a sportkarriert. 

Egymást követték a meccsek, eleinte hozzá hasonló youtuberekkel, majd UFC-bunyósokkal, végül egy visszavonult profi kosarassal, Nate Robinsonnal 2020. november 28-án. Egyik győzelem jött a másik után, mígnem 2023. január 27-én elszenvedte első vereségét a világbajnok Tyson Fury öccsétől, Tommytól, igaz, csak megosztott pontozással. Egy pontozó Pault látta jobbnak 75–74-re, kettő Furyt, aki a padlóval is megismerkedett a 8. menetben, 76–73-ra. 

Ezt követően egyhangú pontozással verte Nate Diazt, majd péntek éjjel eljött az első olyan meccse, amelyen komoly profi bunyós volt az ellenfele, a 10-1-1-es mérleggel rendelkező, 35 éves Andre August. Paul 7–1-es rekorddal állt ki a meccsre, ami nem tartott sokáig.

A kezdeti tapogatózás után Paul a semmiből elővarázsolt egy jobb felütést, amely után August elterült a padlón, majd kiszámolták. Két és fél perc telt el a meccsből. 

Paul, elmondása szerint „önköltségi áron” vállalta ezt a meccset, csak azért, hogy formába kerüljön. Most viszont már nagy pénzt hozó meccsek következnek, hiszen a youtuber egészen komolyan rámegy a cirkálósúlyú világbajnoki címre. Addig azonban még a jövő év elején átruccan az MMA világába.

Mondtam, hogy kiütöm az első menetben  verte a mellét Paul.  Na, itt vagyok, a problémás gyerek (Problem Child) visszatért. Mindenkinek befogtam a száját ezzel a KO-val, aki azt mondta, hogy nem tudok bokszolni. Én leszek minden idők legnagyobb sportsztorija, a srác, aki a Disney Worldből a profi boksz csúcsára jut!

Az azért még egy kicsit odébb van...

(Borítókép: Jake Paul AnEsonGib elleni győztes mérkőzése után Miamiban, Floridában 2020. január 30-án. fotó: Michael Reaves / Getty Images Hungary)