2024. július 9. 21:00
Spanyolország
Franciaország

Rasszista botrányba keveredett az ismert amerikai sportoló

2024.07.05. 16:35
Ryan Garciát kizárták a a Boksz Világtanácsból (WBC), miután a közösségi médiában rasszista sértéseket és iszlamofób kifejezéseket használt.

Az amerikai sportoló, akit a múlt hónapban egy doppingvétség miatt egy évre eltiltottak az ökölvívástól, az X-oldalán tette a megjegyzéseket.

A WBC elnökeként rám ruházott felelősséggel ezennel eltiltom Ryan Garciát a szervezetünkkel kapcsolatos minden tevékenységtől. Elutasítjuk a diszkrimináció minden formáját

– írta közleményében a WBC elnöke, Mauricio Sulaimán.

A 25 éves Garcia azóta törölte a szóban forgó bejegyzést, és még nem reagált Sulaimán döntésére.

Garcia két doppingteszten is megbukott a Devin Haney elleni mérkőzése időpontjában. A hírek szerint a bunyó napján is találtak ostarine-t a szervezetében a doppingellenőrök. Ennek hatása a tesztoszteronéhoz hasonló.

Garcia családja saját közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a bunyós megjegyzései „nem felelnek meg sem az ő, sem a családunk által képviselt értékeknek”.

„A családunk egyértelműen elutasítja Garcia faji vagy vallási vonatkozású kijelentéseit. Ezek nem tükrözik azt, hogy ki is Ryan valójában, és azt, hogyan nevelték őt” – tették hozzá, írja a BBC.