Mike Tyson halálos veszélyben, novemberben végre összecsap Jake Paullal

2024.08.19. 20:01
Most már szinte biztos, hogy november 15-én Dallasban létrejön a Mike Tyson és Jake Paul közötti bokszmérkőzés, amit eredetileg július 20-án kellett volna lebonyolítani, ha nem jön közbe a lassan 58 éves Iron Mike gyomorfekélye. De közbejött, viszont ma már egészséges az öreg harcos, két hete olyannyira elkezdte az edzéseket, hogy tréfásan még dulakodott is egyet 31 évvel fiatalabb ellenfelével a vasárnapi New York-i sajtóértekezleten.

,.

A bokszoló, akit harmincöt évvel ezelőtt a világ legveszélyesebb bokszolójának, sőt emberének tartottak, most, úgy tűnik, halálos veszélynek teszi ki magát.

Természetesen Mike Tysonról beszélünk, aki 1987 és 1990 között a nehézsúly vitathatatlan (undisputed) világbajnoka volt, azaz egyidejűleg birtokolta az összes jelentős szervezet övét. Ennek azonban harmincöt éve, a még így is tiszteletet parancsoló mérleggel (50 győzelem, 6 vereség, 44 KO) rendelkező Tyson három héttel túl lesz az ötvennyolcadik születésnapján, amikor november 15-én a texasi Arlingtonban, a Dallas Cowboys arénájában, az AT&T Stadionban összecsap a nála 31 évvel fiatalabb Jake Paullal. 

Az egykori youtuber nagyon is jól megtanult bokszolni, jelenlegi 10–1-es mérlege (7 KO) is erre enged következtetni. Legutóbb egy MMA-s ürgét vert meg. A Tyson elleni meccs, vélhetően az öreglegény egészségi állapota miatt, nyolcszor kétperces menetekből áll, és a kesztyűk sem a profibokszban megszokott 10 unciások lesznek, hanem 14 unciás kézvédőkben esnek egymásnak, az orvosi bizottság csak ezzel a feltétellel engedélyezte az összecsapást. 

A vasárnapi sajtóesemény jó hangulatban zajlott, Tyson viccesen dulakodni kezdett Paullal, aki hasonló stílusban viszonozta a lökdösődést:

Azért az exyoutuber nem ment a szomszédba egy kis trash talkért. 

„Már a múltkor is készen álltam a harcra, de neked szükséged volt egy kis pihenőre. Fáj még a hasikád? Fáj még?”

Tysont se kellett félteni:

„Én szerveztem meg ezt a meccset ennek a vén anyaszomorítónak. Miattam vállalta el a Netflix a meccs sugárzását, én hoztam össze a szerződést, tehát szívesen, fiam… ”

Majd még rátett egy lapáttal a veterán:

„Meg foglak fegyelmezni, fiam, úgyhogy fogd be a szád! Én hoztam neked ezt a szerződést, ezt ne feledd! ”

A meccset a Netflix streamingszolgáltató fogja élő adásban sugározni, amire korábban még nem volt példa.