Így kerültek rendőrkézre a magyar bajnok bokszolót kirabló késes bűnözők

2024.09.14. 16:03
Sokkolta nemcsak a boksztársadalmat, hanem az egész országot a múlt vasárnapi eset. Koloszár Valentin 20 éves magyar válogatott ökölvívót, az 57 kg-os súlycsoport tavalyi felnőtt országos bajnokát fényes nappal késsel kirabolták a népligeti buszpályaudvaron, a biztonsági őr és tucatnyi utas szeme láttára. Még szerencse, hogy a példásan gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően három nappal később elfogták a bűnözőket.

Múlt vasárnap, szeptember 8-án történt, hogy Koloszár Valentin 20 éves válogatott ökölvívó egy romániai versenyről tért haza, és a népligeti buszpályaudvaron át akart szállni egy olyan járatra, amely hazaviszi őt szülővárosába, Kaposvárra. Ekkor egy harmincas férfi babakocsit tolva odalépett hozzá, és megkérte, hogy váltson fel neki egy húszezrest. 

A fiatal sportoló elkezdett keresgélni a pénztárcájában, és összeszedett apróban húszezer forintot, amit át is adott a férfinak, aki cserébe egy gyűrött, szemmel láthatóan hamis húszezrest nyomott a kezébe. Koloszár visszakövetelte a pénzét, de a férfi a babakocsit maga előtt tolva (!) futásnak eredt.

Szürreális látvány volt, a babakocsiban egy valódi kisbaba, futás közben a kocsiból kirepült egy tejesüveg, ami össze is tört – írta le érzékletesen a történteket Valentin egy TikTok-videóban. – De aztán elkaptam a pasast, aki könyörögni kezdett, hogy engedjem el, mert veszélyben forog az élete, szüksége van a pénzre. Ekkor hirtelen előttem termett egy nő, a kezében egy nagy késsel, és megfenyegetett, hogy engedjem el a férfit, sőt adjam át neki az összes pénzt, ami nálam van. Átfutott a fejemen, hogy leütöm a nőt, de aztán inkább átadtam azt a háromezer forintot, ami még nálam volt, ugyanis van egy felfüggesztett börtönbüntetésem. Egy hasonló esetben, amikor egy 35 éves férfi megtámadott, megvédtem magam, és még én kaptam felfüggesztett börtönbüntetést.

@k.vale18#fyp ♬ eredeti hang - CaneloJR🦁🔥

Valentin az Indexnek elmondta, különösen felháborította, hogy az esetet közelről nézte a pályaudvar biztonsági őre, de nem tett semmit, mondván, hogy csak nem fogja leszúratni magát! A fiatal sportolóra különben is rájár a rúd, nem most először keveredett bajba, a felfüggesztett börtönnel fenyegető eseten kívül is előfordult egyszer, hogy egy férfinak átutalt 155 ezer forintot azzal, hogy vesz tőle valamit, aztán az illető szőrén-szálán eltűnt.

Az ifjú ökölvívó nem tett feljelentést a rendőrségen az őt kifosztó késes bűnözők ellen, viszont a közösségi hálón megosztotta az esetet, és ennek köszönhetően özönlöttek a bejelentések a hatóságoknak.

Másnap be is hívták tanúvallomásra Valentint, akinek fotókat mutattak, amelyekről felismerte a két, régóta körözött személyt. Majd a bűncselekményt követő harmadik napon, szeptember 11-én el is fogták a bűnözőket, egy 36 éves férfit, V. Zoltánt és egy 28 éves nőt, T. Máriát.

Valentin a TikTokon köszönte meg a rendőröknek a gyors és hatékony intézkedést és mindazoknak a segítséget, akik megosztották a felhívását.

@k.vale18 @Balibarna⚡️ #fyp #boxing ♬ eredeti hang - CaneloJR🦁🔥

Valentin különben nem akármilyen bunyós, rendkívül népszerű honi ökölvívókörökben bátorságáért, amikor senki sem mert kiállni a 63,5 kg egyeduralkodója, Oláh Levente ellen, a hat kilóval könnyebb Koloszár felvette a kesztyűt, és az utóbbi évek legjobb hazai meccsét vívta ellenfelével.

Igaz, hogy megosztott pontozással Oláh győzött, de Koloszár végig egyenrangú ellenfél volt.