Vizsgálatot indított a szövetség a szombathelyi botrányos bokszedzés ügyében

2024.09.24. 17:52
Hírzárlat van a Szombathelyi Haladás ökölvívó-szakosztályánál az országos sajtóvisszhangot kiváltó esettel kapcsolatban – edzés közben egy 32 éves bokszoló összevert egy 14 éves kezdőt, aki agyrázkódást szenvedett –, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a keretorvos kezdeményezésére vizsgálatot indított az ügyben.

Ahogy az Index is megírta, múlt kedden botrányos esemény történt a Szombathelyi Haladás ökölvívó-szakosztályának edzésén. Egy 32 éves ökölvívó úgy megvert a szorítóban egy 14 éves fiút, hogy a srác agyrázkódást szenvedett, napokig hányt. Az esetről állítólag orvosi látlelet készült, az apa feljelentést tett a rendőrségen, a klubnál is panasszal élt. 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek hivatalból eljárást kell folytatnia.

Ez az álláspontja dr. Somogyi Péternek. A MÖSZ keretorvosa, amikor tudomást szerzett a sajtóból az esetről, azonnal a fegyelmi bizottság elé akarta utalni az ügyet, de kiderült, hogy a testület mandátuma szeptember 8-án lejárt. (Tudni kell, hogy egyfajta interregnum állt elő a MÖSZ-ben, október 12-én lesz a tisztújító közgyűlés.)

Hamarosan a klub is megszólal

Somogyi doktor ezek után a háromtagú ügyvivői testülethez fordult, és hozzájuk juttatta el beadványát, amelynek lényege, hogy haladéktalanul ki kell vizsgálni az esetet.

Egyelőre ugyanis csak az egyik fél, a megvert fiú és édesapja sztorija ismert, a klub csak szerdára ígéri a hivatalos verzióját, nyilatkozatát. 

Ami viszont tény, a MÖSZ kedd délután, Somogyi doktor kezdeményezésére megindította a vizsgálatot.