Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vendée-ból indul a 2011-es Tour de France

2010.01.26. 15:20 Módosítva: 2010-01-26 16:46:29

A nyugat-franciaországi Vendée-ból rajtol a jövő évi Tour de France profi kerékpáros körverseny, felidézve az 1999-es versenyt, amely Lance Armstrong első győzelmét hozta.

Christian Prudhomme, a viadal igazgatója kedden jelentette be, hogy nem hagyományos, rövid prológgal veszi kezdetét 2011. július 2-án a Tour, hanem egy 180 km-es sík, ugyanakkor szeles szakasz vár a mezőnyre. A rajt a Noirmoutier-félszigetnél lévő gois-i átjárónál, a befutó pedig 212 méteres tengerszint felett magasságon, a Mont des Alouettes-en lesz. A Passage du Gois utoljára 1999-ben szerepelt a Touron, és akkor kulcsszerepet játszott az összetett verseny szempontjából: a 4,5 km hosszú, macskaköves töltőuton (2. szakasz) több versenyző is bukott, köztük az összetettben Lance Armstrong mögött második helyen végzett Alex Zülle is. A másik érdekesség, hogy újra lesz csapatidőfutam, amely idén kimarad. A részletes menetrendet októberben hozzák majd nyilvánosságra. 

Az idei Tour Rotterdamból indul július 3-án.