Vande Velde 3 évet hosszabbított a Garminnal

2010.01.29. 10:43

Christian Vande Valde egykor Lance Armstrong segítője is volt, most azonban a Team Garmin első számú embere, és elmondása szerint minden adott ahhoz, hogy idén valami nagyot alkosson.

"A Garmin a legjobb csapat ahhoz, hogy meg tudjam valósítani a céljaimat" -  nyilatkozta az amerikai csapattal 2012-ig aláírt Vande Velde a velonews.com-nak. -Nagyon kedvező pozícióban vagyok most. Sokkal könnyebb úgy áldozatokat hozni a kerékpáros jövőmért, hogy közben ilyen erős csapat támogatását élvezem."

A 33 éves amerikai 2008 óta versenyez a Garminban, előtte a US Postal, a Liberty Seguros és a CSC csapataiban is megfordult. Két éve mindenkit meglepett, amikor 4. lett összetettben a Tour de France-on, és tavaly sem ment rosszul, 8. lett úgy, hogy előtte a májusi Girón nagyot bukott.

Vende Velde az algarvei körverversenyen kezdi meg a szezont februárban, majd rajthoz áll a Párizs-Nizzán, a katalán körversenyen, a klasszikusokon, a Giro d'Italián aztán pedig a Tour de France-on.

"Most minden jobb, mint tavaly. Az idei Touron sokkal felkészültebb leszek, mint voltam 2008-ban, és ez sokat fog majd jelenteni" - tette hozzá Vande Velde.