Balesetben elhunyt az olasz válogatott edzője

2010.02.07. 13:25 Módosítva: 2010.02.07. 14:45

Franco Ballerini 2001-es visszavonulása óta volt az olasz férfi országúti válogatott kapitánya, irányítása alatt versenyzői 4 világbajnoki aranyat szereztek. Egy raliversenyen vett részt navigátorként, amikor autójukkal ütköztek, és bár azonnal kórházba szállították, nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Ballerini pilótársával vasárnap délelőtt egy toszkanai raliversenyen indult, ám autójukkal eddig még tisztázatlan körülmények között letértek az útról, és egy falnak csapódtak. A mentők azonnak a helyszínre értek, de Ballerini a kórházban belehalt sérüléseibe. Társa, Alesssandro Ciardi is súlyosan sérült, jelenleg kómában van.

Franco Ballerini 1986 és 2001 között volt profi versenyző, legnagyobb sikereként kétszer, 1995-ben és 1998-ban győzni tudott az egyik leghíresebb klasszikus versenyen, a Paris-Roubaix-n.

Visszavonulása után nagyon hamar kinevezték az olasz férfi válogatott élére, vezetésével négy világbajnoki és egy olimpiai aranyat nyertek az olaszok. 2002-ben Mario Cipollini, 2006 és 2007-ben Paolo Bettini, 2008-ban pedig Alessandro Ballan szerezte meg a szívárványszínű trikót. Emellett Ballerini jó barátja, Bettini a 2004-es athéni olimpián is győzni tudott.

Ballerini 45 éves volt, feleségét és két fiát hagyta maga után.
Nem ez volt az első alkalom, hogy raliversenyen indult, korábban Bettinivel hat versenyen is részt vett. Eredetileg vasárnap is Bettinivel a kormány mögött állt volna rajthoz, de a 2008-ban visszavonult klasszis egy munka miatt végül visszamondta a részvételt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport