Armstrong csapatát nem hívták meg a Giróra

2010.03.22. 19:13 Módosítva: 2010.03.23. 00:06

Nem hívták meg Lance Armstrong csapatát, a RadioShacket a három legnagyobb körverseny egyikére, a Giro d'Italiára. A szervezők döntése annak ellenére meglepő, hogy a hétszeres Tour de France-győztes amerikai sztár már korábban jelezte, nem akar rajthoz állni a május 8-án kezdődő versenyen. 

"Érdekes volt olvasni, hogy a RadioShack nem került be az indulók közé" - kommentálta hétfőn Twitter-oldalán a hírt Armstrong, tavaly indult először a Girón, 12. lett. A versenyre 31 csapat nevezett, köztük a RadioShack is.

A RadioShackből Armstrong és Levi Leipheimer sem állt volna rajthoz a Girón a Kaliforniai körverseny miatt, aminek döntő szerepe volt abban, hogy az újonc csapat nem kapott meghívót. Ráadásul Armstrong kapcsolata a Giro versenyigazgatójával, Angelo Zomegnannal sem a legjobb, mivel a tavalyi versenyen az amerikai klasszis fontos szerepet játszott a milánói szakasz bojkottálásában.

Ott lesz viszont az idei Girón a 2009-es világbajnok, Cadel Evans (BMC), a címvédő Gyenisz Mencsov csapata, a Rabobank és a 2008-as Tour-győztes Carlos Sastre együttese, a Cervelo.

A 2010-es Giro d'Italia csapatai

Acqua e Sapone, AG2R, Androni Giocattoli, Asztana, Bouygues Telecom, BMC, Caisse d,Epargne, Cervelo, Colnago, Cofidis, Footon, Garmin, Lampre, Liquigas, Omega, Quick Step, Rabobank, Sky, Columbia, Katusha, Milram, Saxo Bank