Armstrong összetörte magát Kaliforniában

2010.05.21. 13:17

A kaliforniai körverseny ötödik szakaszán, 8 kilométerrel a bakersfieldi befutó előtt Lance Armstrong és Levi Leipheimer kerékpárja összeakadt. Armstrong óriásit bukott, bal könyöke megsérült, bal szeme alatt nyolc öltéssel varrták össze a felszakadt bőrt.

A bukás után sokáig a helyszínen ápolták, majd további kivizsgálásra kórházba szállították a hétszeres Tour-győztes amerikait, enyhe agyrázkódást állapítottak meg nála. Bár állapota kielégítő, Armstrong visszalép a versenytől.

„A szemem meg van dagadva, most még nem látok tökéletesen és a könyököm is nagyon fáj. Szerencsére semmim sem tört el, de így nem tudok versenyezni. Ettől függetlenül amilyen gyorsan csak lehet megint kerékpárra szeretnék ülni."

Armstrong idei felkészülése a Tour de France-ra eddig sem volt zavartalan, a tavasszal többször is vissza kellett már lépnie versenyektől betegség miatt, legutóbb április elején. A Twitteren azt üzente, jól van, de nagyon csalódott, hogy nem tudja befejezni a vasárnapig tartó versenyt, ismét fontos versenykilométerek esnek ki a felkészüléséből.

Csütörtökön Armstrong azzal is a címlapokra került, hogy Floyd Landis nem csak elismerte, hogy karrierje során végig doppingolt, deArmstrongot is bemártotta, akit nem ért váratlanul a támadás.

„Mondhatnám, hogy meg vagyok lepve, de nem vagyok. Landis évek óta fenyeget minket, de eddig csak egyszerűen nem foglalkoztunk vele.”