Biciklivel ilyet még senki sem ugrott

2011.02.21. 14:47

Hihetetlen ugrást mutatott be 25 ezer néző előtt a Nitro Circus új-zélandi turnéjának hamiltoni állomásán a 21 éves ausztrál bmx-es, Andy Buckworth. Ő az első, aki no handed double frontflipet, vagyis dupla előre szaltót elengedett kormánnyal ugrott.

Anthony Napolitan után Buckworth a második, aki dupla előreszaltót csinált, most sikerült túlszárnyalnia magát és társát azzal, hogy elengedte a kormányt.

A fiatal ausztrál már több mint fél éve készült a mutatványra. A trükkre főnöke, a legendás bmx-es, Dave Mirra bíztatta.

Lendületvételhez a Nitro Circus bemutatókon megszokott Gigant-A-Ramp nevű 15 méter magas rámpát használta. „Ez az első, hogy valaki ezt bmx-szel megcsinálta. A dupla előreszaltó már megvolt másnak is, de nem kéz nélkül“ – írta az ugrás után a Facebookon Buckworth.

A Nitro Circus egy őrült extrémsportolókból álló csapat. A társaság élén a híres freestyle motocrossos, Travis Pastrana áll, aki barátaival a legextrémebb mutatványokat valósította meg a triciklivel hátraszaltózástól kezdve a vízen motorozásig. A csapat önálló showműsorát az MTV sugározta egészen 2010 májusáig.