Contador könnyű programmal készül a Tourra

2011.06.03. 15:04

Könnyű programmal, pihenéssel és relaxációval készül a július 2-án rajtoló Tour de France kerékpáros körversenyre a címvédő Alberto Contador, aki vasárnap megnyerte a Giro d,Italiát, és kedden tudta meg, hogy rajthoz állhat a franciaországi megméretésen.

A doppingügybe keveredett bringás csapatfőnöke, Bja:rne Riis a cyclingnews.com oldalnak jelezte: Contador a francia körverseny előtti időszakban a spanyol bajnokságon indul, melyen a mezőnyversenyben biztosan rajthoz áll, de valószínűleg az időfutamon is részt vesz. A Tour két hagyományos felvezető viadalát, a svájci körversenyt és a Critérium du Dauphiné-t viszont biztosan kihagyja.

A világ jelenlegi legjobb országúti versenyzője a tavalyi Touron adott egyik mintája miatt keveredett doppingbotrányba, miután a szakemberek klenbuterol nyomaira bukkantak az elemzés során. A nemzetközi szövetség ezek után felfüggesztette versenyzői jogát, ám a spanyol szövetség idén februárban felmentette, mivel bizonyítottnak látta, hogy szennyezett marhahússal került a szervezetébe a tiltott anyag.

Az ügy a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) folytatódik. A testület elvileg ezekben a napokban ült volna össze, ám Contador ügyvédei halasztást kértek, így a meghallgatásra majd csak augusztusban kerül sor.