Befejeződött a meghallgatás a CAS-nál Contador ügyében

2011.11.24. 14:39

Befejeződött csütörtökön a négynapos meghallgatás a háromszoros Tour de France-győztes országúti kerékpáros Alberto Contador doppingügyében a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS).

A világ jelenlegi legjobb országúti kerekesének tartott spanyol versenyzőt szerdán és csütörtökön hallgatta meg a CAS háromtagú testülete, de arról, hogy mit mondott, Contador nem volt hajlandó nyilatkozni.

Még a tárgyalás megkezdése előtt a kerékpáros ügyvédei jelezték, a négy nap során 23 személy jelenik meg a testület előtt a sportoló védelmében, aki e mellett hazugságvizsgálónak is aláveti magát.

Contador a Tour de France-ot 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d,Italiát 2008-ban és idén, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban nyerte meg, ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott. Jövő évi versenyzése azonban erősen kérdéses, ugyanis 2010-ben lebukott a Touron, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-nál. A versenyző ártatlannak vallja magát, elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

Döntés csak a jövő év elején várható, mivel a bizottságnak - korábbi közlése szerint - hat-nyolc hétre lesz szüksége ahhoz, hogy megalapozott ítéletet hozzon.