Contador nélkül nehezebb lesz a Tour

2012.02.13. 12:01

Cadel Evans, a 2011-es Tour de France győztese állítja, hogy a doppingolás miatt eltiltott Alberto Contador hiányában sokkal nehezebb lesz a verseny. Nem lesz, aki uralja a mezőnyt, így többen mernek próbálkozni. Az eltiltott spanyol már készül a visszatérésre, csapat nélkül edz.

Contador hiánya olyan kerékpárosokat is motiválttá tesz, akik addig nem igazán gondolkodtak az első hely megszerzésében, így egy jóval nyíltabb verseny alakulhat ki, nem két-három szereplős lesz a Tour. „Contador nélkül nehezebb lesz megnyerni a Tour de France-t, most nem fogom tudni hozzá mérni magam, és a csapata sem vállal semmit a verseny irányításából” - nyilatkozta Evans a Gazetta dello Sportnak.

Az augusztus 5-ig eltiltását töltő Contador már a visszatérésére készül. Az eltiltása után először pénteken ült biciklire. Edzéséről Twitter-falán képeket is posztolt. Klubjával, a Saxo-Bankkal most nincs hivalatos kapcsolatban, ezért hófehér, szponzorfeliratok nélküli mezben tekert. A Saxo-Bank honlapján sem sorolja Contadort a versenyzői közé, ugyanakkor a csapatvezető Bjarne Riis biztosította, hogy továbbra is támogatni fogják Contadort.

„Térjünk vissza a munkához, áldozathozatal és kemény edzés, ezek a mi titkaink” - twittelte a kerékpáros.

Frissítés: A Saxo-Bank a vasárnapi L'Equipe-ben megjelentetett hirdetésben állt ki Contador mellett, biztosítva őt további támogatásukról. Az online banki szolgáltatásokat népszerűsítő hirdetésben a kerékpáros is megjelent. A Saxo szövegben is üzent: „Az ügyfeleinket akkor is támogatjuk, ha sikeresek, és akkor is, ha nehéz helyzetben vannak, és ez a kerékpárosainkra is érvényes.”