Parti 30. a hegyikerékpáros francia vk-n

2012.05.21. 11:12

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából értékes világranglistapontokat szerzett Parti András, aki a harmincadik helyen végzett a hegyikerékpárosok franciaországi világkupa-futamán. Parti élete legjobb vk-helyezését érte el. 

"Nagyon jól sikerült ez a verseny, maximálisan elégedett vagyok! Ez életem eddigi legjobb világkupa-helyezése és Magyarországé is a felnőtt férfiak között. Már reggel éreztem, hogy jók a lábaim, reméltem, hogy egy jó versenyt tudok futni. Azt hiszem, ezzel magamnak is bizonyítottam, hogy ott a helyem az olimpián, amire a kvalifikáció ezzel a versennyel le is zárult. A jövő héten hirdeti ki a nemzetközi szövetség a kvótákat, de nekünk minden bizonnyal meglesz. Most néhány nap pihenés jön, mivel már elég régen, március elején kezdtem a szezont és sok pihenésre nem volt időm, majd - remélhetőleg - felkészülés az olimpiára, de addig is szeretnék még beérni a következő világkupákon a top 30-ba!" - összegzett pekingi olimpikon, aki Londonban másodszor lehet a magyar olimpiai csapat tagja.

A felnőtt nők között nem volt magyar induló. Az U23-as férfiak mezőnyében Juhász Zsolt a 47. lett.

A nemzetek olimpiai kvalifikációs rangsorát a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az elkövetkezendő napokban zárja. Magyarország kvótaszerzése esetén Parti András utazik Londonba, erre a nőknél a francia Vk-pályáján bokaszalag-sérülést szenvedett Benkó Barbara (Focus MIG Team) lehet esélyes.