Belvárosi bringaverseny szombaton Vácon

2012.06.29. 09:33

Lezárult az nevezési időszak a szombaton debütáló új XCE versenysorozat első állomására, a T-Systems Elimina Tour Vác Nagydíjra. A versenysorozat a közismertebb maraton és olimpiai krosszversenyek mellett egy új versenyszámot mutat be, az Eliminator Pro Sprintet, amely 500-1000 m hosszú, belvárosi sikátorokon, lépcsőkön át vezető körből áll, ahol a versenyzők 4 fős csoportokban, egyenes kieséses rendszerben mérik össze tudásukat.

Az eddig nevezett indulók között vannak külföldi versenyzők, a hazai kerékpáros elit kiemelkedő versenyzői, valamint titkos esélyes helyi bringások is, akik a hazai pályának köszönhetően akár meglepetést is okozhatnak a több ezer nézővel zsúfolt városi főtéren.  

Pénteken érkezik   a 2012-es francia La Bresse eliminator (XCE) világkupa 4. helyezettje, a szlovén Miha Halzer, aki szintén harcba száll szombaton az 1000 euro elnyeréséért.

A rendezvény 30-án, szombaton 12:00 órakor a szabadedzéssel kezdődik, a döntőt 17:50-kor rendezik. A rendkívül látványos belvárosi sprintversenyt bárki ingyenesen megtekintheti Vácott a versenypálya mellől szurkolva, vagy a Főtéren kialakított szurkolói klubból. A szurkolói klubokról, a pálya útvonaláról, megközelíthetőségről, parkolási lehetőségekről további információk: http://www.eliminatour.hu/