Megégették, védekezett a sárga trikós

2012.07.14. 10:43 Módosítva: 2012.07.14. 11:21

Fáklyával futó szurkolók megégették Bradley Wiggins karját a Tour de France 12. szakaszán. Kisebb égési sérüléseket szenvedett a sárga trikós, de nem hagyta magát, kulaccsal dobta meg a veszélyes szurkolókat.

A Tour legmeredekebb emelkedőin mindig több ezer szurkoló várja a kerékpárosokat, nem kevesen ilyenkor a versenyzők mellett futnak szereplési vágyukat kiélve. A 12. szakaszon, a Col du Granier-n néhányan égő fáklyával álltak az út mellett, néhány kerékpárost meg is égettek, köztük az összetettben vezető Bradley Wigginst.

000 DV1214082
Fotó: Joel Saget / AFP

„Néhány dilis futott fel a hegyre, hogy majd ő megmutatja. Elég veszélyes volt, a karom meg is égett egy kicsit, de biztos vagyok benne, hogy azok a fickók is nyalogatják a sebeiket, mert mi is megdobáltuk őket kulacsokkal" - nyilatkozta Wiggins.

A szurkolókkal már több kerékpárosnak meggyűlt a baja, korábban Armstrong kormánya egy út mellett álló néző sapkájába akadt bele, míg Guerini egyszerűen eldőlt, mikor belehajtott egy út közepén álló drukkerbe. Az idei Touron is okoztak már balesetet nézők, amikor a piknikező asztalukkal túl közel ültek a pályájukhoz, ekkor bukott az olimpia bajnok Samuel Sanchez, és törte el a kulcscsontját.