Fekete kutya miatt buktak a Touron

2012.07.21. 10:13

Nagy, fekete kutya futott át az úton, ez okozott bukást a Tour de France 18. szakaszán, pénteken. A rajt után 120 kilométerrel történt balesetbe többen is belekeveredtek, köztük a belga Philippe Gilbert, az amerikai Tyler Farrar és az orosz Gyenyisz Mencsov is.

Gilbert kicsit besokallt az eséstől, mielőtt folytatta volna a versenyt, beszólt, majdnem nekiment az út szélén a kutya gazdájának, segítői alig tudták visszatartani.

„Hogy lehet valaki ilyen felelőtlen, hogy engedi a kutyáját befutni a karavánba? Nagy sebességgel mentünk, a kutya hirtelen bukkant fel, bukás lett belőle, el sem lehetett kerülni. Nagyon ideges lettem. Semmim nem tört el, csak lehorzsoltam a vállam. Sokkal rosszabbul is járhattam volna, ez a legfontosabb az olimpia előtt" - mondta a belga a befutó után.

A szakaszt a brit Mark Cavendish nyerte, az összetettben vezető Bradley Wiggins és vetélytársai a mezőnnyel együtt értek célba, így nem változott a különbség az összetett élén. Szombaton a Bonneval és Chartres közötti 53,5 km-es egyéni időfutamot rendezik, vasárnap a párizsi befutóval ér véget a Tour.