Szlovén címvédés az Elimina Tour 2. fordulójában

2012.07.30. 18:40

Szombaton rendezték az Elimina Tour második fordulóját, a BMW Szentendre Nagydíjat. Az első váci nagydíjhoz hasonlóan, az eliminator világkupákon is nagy esélyes, szlovén Miha Halzer (Energija Team) ismét győzött, és vehette át az első helyezettnek járó 1000 eurót. Legjobb magyarként Csielka Márk végzett a szintén szlovén Rok Korosec és Bostjan Hribovsek (mindketten Calcit Bike Team) mögött.

A T-Systems Elimina Tour második fordulójában ismét hőség, azonban teljesen más jellegű pálya fogadta a versenyzőket. Szűk sikátor, éles kanyarok, egy igen technikás lépcső és szintkülönbség fogadta az indulókat, akikből ezúttal is akadtak szép számmal, hiszen a magyar kerékpározás kiemelkedő versenyzői mellett, kilenc szlovén és két román versenyző is eljött.

A verseny biztonságosan és komolyabb baleset nélkül zajlott le, lökdösődésben és feszültségben nem volt hiány. Az utolsó elődöntő után óvás és versenybírói tanácskozás miatt 20 percig is állt a verseny egy vitatott előzési szituáció miatt. A papírforma szerint a mezőnyből kiemelkedő szlovén Miha Halzer ezúttal is magabiztosan ért elsőként a célba.

„Szerencsére nagyszerű napot fogtam ki, ismét! Úgy érzem, az igen dinamikus és technikás pálya előnyömre szolgált, sokszor már a lépcső után leszakítottam ellenfeleimet. A döntőben két szlovén társammal és a magyarok tehetségével, Márkkal kerültem össze. Nagyszerű verseny volt, nagyon élveztem a pályát, sokkal jobban, mint a vácit, pedig az is nagyon élvezetes volt. Szeretném kiemelni ismét a szervezők munkáját, megint egy gyönyörű városban rendeztek, nagyon profi versenyt. Sajnos a következő fordulót ki kell hagynom a világbajnokság miatt, de alig várom, hogy Budapesten ismét rajthoz álljak az Elimina Touron.” – mondta a győztes Miha Halzer a díjátadó után.

A T-Systems Elimina Tour harmadik fordulójának az idén átadott, új nagykanizsai főtér és környéke ad otthont.